21-09-16

Zeeklassen: verslag 3

Zoals jullie gisteren wel konden vermoeden werd het gisterenavond opnieuw een spannende avond! De politie van Bredene had de detective Joep Van de Loep naar ons paviljoen gestuurd en probeerde samen met de kinderen het probleem op te lossen. In de leefruimte werd een brief gevonden met daarin een code om het mysterie op te lossen. Op het terrein hingen allemaal tekens en symbolen. Elk teken en symbool stond voor een bepaalde letter of cijfer. De kinderen werd gevraagd om de code te ontcijferen. Na ongeveer een uur zoeken in het donker kwamen we met de hele groep tot een oplossing! Ons materiaal lag toch wel in de buurt van het kippenhok zeker!? Iedereen was opgelucht dat dit avontuur goed was afgelopen! Hierna kropen we allemaal moe maar voldaan in ons bedje! Na nog geen tien minuten sliep iedereen als een échte zeemossel!

Na het lekkere ontbijtbuffet werden we deze morgen tot piraat gebombardeerd. Iedereen moest zijn of haar piratenkledij aantrekken voor een hele dag!  Elke groep moest nu een aantal opdrachten afwerken: een eigen schatkist maken, een eigen vlag ontwerpen en schilderen en een eigen strofe van het piratenlied schrijven. Spannend was dat! Wie uitblonk in een opdracht kreeg telkens een aantal goudstukken ter beschikking! Door al die hevigheid en piratenstreken bleek het al snel middag te zijn! Aan tafel dus! Lekkere patatjes, worteltjes, vlees en champignonsaus stonden ons op te wachten. In geen tijd was die maaltijd verorberd!

Als échte stoere piraten trokken we ook richting duinen. Daar kwamen we gevaarlijke sidderalen tegen. Wie geraakt werd door de sidderaal, bleef ter plaatse staan en kermde van de pijn. Maar wij, stoere piraten, lieten ons niet doen! Toch niet door die sidderalen? Nadien trokken we terug richting strand voor het slotspel. Elke groep maakte een zo hoog mogelijk zandkasteel. Het zandkasteel moest mooi en stevig zijn en de vlag werd bovenop het zandkasteel geplaatst! Dan kwam de bestorming....het enteren van de zandkastelen. Normaal gezien moesten de kastelen dan bekogeld worden door de andere groepjes. Wie de vlag kon omver kon werpen zou 100 punten krijgen, een toren kreeg 50 punten, enz. Het zou een ware zeeslag worden! Plots kreeg één van de hoofdpiraten een ander idee. We konden ook de kracht van de zee misschien wel eens testen? Piraten moeten immers op alles voorbereid zijn!

De vlaggenstok werd op het zandkasteel geplaatst en de zee zou beslissen welk zandkasteel het sterkst was. De strijd barstte in alle hevigheid los! Zandmuren werden opgetrokken, diepe greppels werden gegraven, de garnalen en krabben vlogen in het rond. De zilvermeeuwen zochten een andere plaats op en de honderden toeristen keken toe vanop een afstand. Gelukkig maar....want met dat naaktstrand in de buurt!? Lachen 

Onze zandkastelen waren ontzettend sterk. We moesten lang wachten tot de eerste vlaggenstok een appelflauwte kreeg. Nadien vielen de stokken één voor één het water in! Met gebrul en geschreeuw werd elke overwinning gevierd.

Nadien krijgen we bezoek van een koppel uit Oostende. Op aanraden van onze gids hebben we hen uitgenodigd in ons paviljoen. Karin de Visserin en Stan de Haringman komen op bezoek met hun visquiz! Allerlei vragen en opdrachten zullen tot een goede einde moeten worden gebracht! Dat wordt waarschijnlijk ook weer leuk!

Na de visquiz zoeken we onze kamer op en zullen we genieten van een welverdiende rust! 

Tot morgen zeker!?

De jury van de quiz, Karin de Visserin en Stan de Haringman.

 

22:09 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

20-09-16

Zeeklassen: verslag 2

Onder een min of meer prachtige sterrenhemel trokken we gisterenavond nog de duinen in! Een tocht door het donker want niemand mocht een zaklamp meenemen. Het was de bedoeling om te tonen dat onze ogen zich zouden aanpassen aan het donker! Indien we dan ook nog onze oren zouden gebruiken, konden we ons perfect oriënteren in de duinen. Een test moest uitmaken of dit werkelijk waar was!

Het moet gezegd worden.....zo'n stille groep (hm...hm...hm...) hebben we in al die jaren zeeklassen nog niet meegemaakt! Bijna muisstil trokken we richting duinen. Een tocht van ongeveer 1 km tot onze plaats van bestemming. Daar werden de kinderen één voor één de duinen ingestuurd. Onderweg zouden ze, indien ze goed liepen, iemand tegen komen van de begeleiders. Telkens zouden ze verder op weg geholpen worden om uiteindelijk de zee te bereiken. Voor sommige kinderen werd deze tocht écht een beproeving! Plots gingen de wildste verhalen hun eigen leven leiden. Het was leuk om ze zo op een afstand bezig te horen!

Meester Jan ging op het strand staan......juf Steffi op de duintop......en Steven bleef bij het vertrekpunt staan. Daar gingen ze....zo alleen in het donker! Nu ja donker? Spijtig genoeg gooide de maan wat roet in het eten! Veel te licht dus naar onze goesting! Zo snel lopen als ik kan....dachten sommigen! Anderen stapten heel traag door het mulle zand! Bijna niemand keerde op zijn of haar stappen terug! Schitterend! Iedereen slaagde erin om zonder kleerscheuren het strand te bereiken. Tot slot wandelden we langsheen de zee terug naar ons paviljoen! Aan ons paviljoen aangekomen had juf Christel de gang helemaal uitgekeerd en alle schoenen mooi op een rijtje geplaatst. Dit was echt al nodig na nog geen dag aan zee te vertoeven!

De eerste nacht verliep vlekkeloos. Na enkele duidelijke afspraken sliep iedereen na ongeveer een kwartiertje! Ja ja....een kwartiertje! Prachtig was dat! Iets voor 07.30u werden we gewekt door muziek! Zo'n drie kwartier later schoven we aan bij een lekkere ontbijttafel!

Na het ontbijt kregen we een natuurwandeling voorgeschoteld. De gids was stipt om 09.30u aanwezig en trok met ons langs het strand en de duinen. Allerlei schelpen werden besproken.....er werd naar de meeuwen gekeken.....een visser zijn vangst werd van naderbij bekeken....we mochten zelf garnalen vangen en het mag gezegd worden: onze vangst was fantastisch. We inspecteerden ook het strand. Allerlei aanspoelsels werden door de gids besproken. Zo weten we nu waarom onze zee zo zout smaakt, waarom de duinen er zijn, welke dieren in welke schelp terug te vinden zijn...enz.  

Na het middagmaal.....een lekkere smos kaas/ham/salami/tonijnsla of kip curry.... vertrokken we met onze bolderkar vol strandmateriaal richting duinen en strand.  We kregen de kans om forten te bouwen, schelpen te zoeken, onze vliegers te proberen, garnalen te vangen, wat met de freesbee te spelen en nog zo veel meer! 

Op dit moment zijn de kinderen hier op het domein aan het spelen. Een groot deel is aan het voetballen....de anderen aan het supporteren.....en nog anderen zitten wat te 'chillen'. Straks wacht hen nog een lekkere avondmaaltijd. Afgaande op de geur lijkt het dat we straks kroketten zullen eten!

Of het zal smaken, weet ik niet. We zitten immers met een klein probleempje. Er blijkt hier en daar wat materiaal verdwenen te zijn! Waarschijnlijk zit er bij onze piraten nog wat zand in de ogen want onze deuren waren allemaal vast. Raar dus!? Of er nu werkelijk materiaal verdwenen is, moet straks blijken. De politie van Bredene, meer bepaald de detective Joep Van de Loep, komt een kijkje nemen. Hopelijk kunnen onze kinderen aan de hand van een spel Knipogen hun materiaal terug vinden? Lees morgenvroeg alvast 'Het belang van Bredene' of anders komen jullie maar terug een kijkje nemen op deze blog!

Tot morgen zeker!?

De strandjutters en Joep Van de Loep!

 

22:02 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-09-16

Zeeklassen: verslag 1

Zoals jullie vanmorgen hebben kunnen zien, vertrok iedereen met heel veel zin op zeeklassen! De tocht naar Kapelle-op-den-Bos duurde dan ook helemaal niet lang! Onderweg nog enkele oud-leerlingen ontmoet die stikjaloers waren op ons. Goed bezweet kwamen we op het perron aan. De wagons waren netjes gereserveerd. We konden meteen opstappen. Onderweg, richting Brugge, werd het alsmaar drukker op de trein! Perfect op tijd arriveerden we in Brugge met dank aan de NMBS.

In Brugge hadden we maar zeven minuten om over te stappen op de trein richting Oostende! Ook deze trein kwam perfect op het afgesproken uur aan in Oostende. Heel veel volk op deze laatste trein. Dit kon ook niet anders met het prachtige weer!

Van aan 't station gingen we dan te voet richting Bredene. Een fijne tocht langsheen de duinen en het strand. We namen zelfs even een bootje in Oostende. Op die manier moesten we niet langs een druk indrustrieterrein passeren. Bij sommige zeebonken en zeemeerminnen hing de tong redelijk snel uit de mond.  Toch werd er volgehouden! Onderweg aten we op het strand onze picknick op!

Na de picknick van deze middag hebben we het domein een beetje verkend. De bagage werd naar de juiste kamers gebracht en iedereen kreeg zijn bedje! De koffers werden uitgeladen en de bedden werden opgemaakt! Nadien trokken we meteen naar het strand. We profiteerden alvast van het goede weer. Er werden zandkastelen gemaakt, het water van de zee werd tegengehouden....althans dat was de bedoeling, er werd vis gevangen...toch zeker onze Keano...en enkele nieuwsgierigen hebben wat staan gluren over de golfbreker richting.......????.....juist ja!

Tegen 17.45u waren we terug in ons paviljoen! Iedereen kreeg de kans om zich te douchen en het bedje nog een beetje verder op te maken. Elke kamer heeft hier een douche. 't Lijkt hier dus precies een hotel! Om 18.30u werd het eten geserveerd! Verschillende borden macaroni gingen de keuken uit. Lekker hoor! Deze maaltijd was zeker nodig want er staat hen vanavond nog iets spannends te wachten!

Eerst krijgen ze nog even de tijd om kaartjes te schrijven.... ja inderdaad...zo vlug al....anders zijn wij sneller thuis dan de kaartjes! Na het kaartjes schrijven....wanneer het donker is......staat hen nog een duinenwandeling te wachten. Op hun eentje zullen ze een afstand in de duinen moeten afleggen...zonder zaklamp.....dat wordt wat! Morgen krijgen jullie hier uiteraard verslag van!

Deze tocht door het donker.....is al een voorproefje voor overmorgen. Welke zeepiraten kunnen tegen een stootje? Welke zeepiraten durven oog in oog te staan met de donkere zee! Welke piraten durven en kunnen de nachtelijke duinen trotseren? Beven jullie ook al? Nee toch!?

Morgen horen jullie het wel! Tot dan!

De hoofdpiraten!

23:42 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

15-09-16

Watertanden n.a.v. de zeeklassen...

Willen we al die activiteiten tot een goed einde brengen en willen we van deze zeeklassen genieten... dan is een goede voeding zeer belangrijk. Hiervoor moeten we een beroep doen op de mensen van de keuken. Dat zij er waarschijnlijk meer dan klaar voor zijn, kan blijken uit de onderstaande foto's:

00020.jpg dyn008_original_192_144_pjpeg_2610927_67d69479f12ae7c475af83746dd40116.jpg dyn008_original_192_144_pjpeg_2610927_edc9dfe038b19b5a3c4e4f3423090fd1.jpg 00012.jpg

18:00 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-09-16

Watertanden n.a.v. de zeeklassen...

Vandaag in de rubriek "Watertanden!" is het de beurt aan de reeks DE UITSTAPPEN. Aan de hand van enkele foto's willen we jullie laten kennis maken met één van de uitstappen die we zullen maken op de zeeklassen!

Uitstap1.jpg Uitstap2.jpg  Uitstap4.jpg Uitstap8.jpg 

13:37 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-09-16

Watertanden n.a.v. de zeeklassen...

Niet alleen de omgeving ziet er prachtig uit! Ook onze verblijfplaats is schitterend. De volgende foto's tonen dat zeker aan!

dsc_8456.jpg dsc_8458.jpg dsc_8459.jpg 

dsc_8461.jpg 00003.jpg

22:01 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-09-16

Opnieuw aftellen...

De afgelopen dagen konden we reeds aftellen naar 1 september.......de start van het nieuwe schooljaar! Die start is nog maar net gegeven of we kunnen al opnieuw beginnen aftellen. Nu mogen we immers beginnen uitkijken naar de zeeklassen!

Om jullie al een beetje 'goesting' te laten krijgen, zullen we hier de komende dagen wat sfeerfoto's geven van datgene wat ons te wachten staat! Kom dus zeker elke dag een kijkje nemen!

Vandaag starten we met de omgeving (deel 1)! Geniet ervan!

00002.jpg 00003b.jpg 20 09 2010 zk026.jpg dyn008_original_192_144_pjpeg_2610927_cc9d589661fe90437d8cae32fc919aa2.jpg

dyn008_original_192_144_pjpeg_2610927_43ccb4ed87b4d8ce35ced472dbc06443.jpg pict0143.jpg 00004b.jpg dsc_8451.jpg

23:12 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |