26-10-17

Bosklassen: verslag 4

Woensdagavond klokslag 20.00u! Nog geen spoor van de duistere figuur....maar wel tijd om onze Halloweenkledij aan te trekken. We gaan blijkbaar een Halloweenfeestje houden. De bokalen worden bovengehaald en mogen versierd worden. Alles verloopt rustig en sommige kinderen zijn teleurgesteld dat er geen Halloweentocht wordt gehouden.

Tot er plots een duivel voor de venster staat. De leerlingen maken onmiddellijk de link met het verhaal van de duivel aan de duivelskuil. Er wordt wat geroepen....gebibberd....gebeefd...tot de duivel de leefruimte betreedt. Hij blijkt zelf een beetje in de problemen te zitten. Blijkbaar zit de bevolking van Kasterlee hem op de hielen. Ze zijn het beu dat hij steeds in de bossen rondloopt en de mensen angst aanjaagt. Maar hij zegt dat hij het allemaal goed bedoelt. Hij wil enkel die oude verhalen terug wat nieuw leven in blazen. De mensen van Kasterlee willen hem echter kwijt. De duivel komt onze hulp inroepen. Hij wil in alle rust terug in zijn Duivelskuil inkruipen. Als wij de bevolking kunnen tegenhouden, lukt het hem misschien. Hij wil dan ook al zijn materiaal terug mee in de diepte nemen. Hij vraagt ons of wij zijn materiaal kunnen zoeken.....maar we moeten wel opletten want onderweg zijn er misschien mensen die dat materiaal willen afnemen.....of alles willen tegenwerken. Niet lang daarna vonden we in de donkere bossen enkele rare dieren: marter, eekhoorn, raaf, fazant. Verder vonden we nog een urne en een schedel....brrrrrr! Echt spannend. Toch was deze zoektocht een ware belevenis voor sommigen. De bossen waren echt wel donker. Zelfs onze eigen lichtjes brachten geen licht in de duisternis. Met veel moed en doorzettingskracht hebben we onze opdracht toch tot een goed einde gebracht.

We keerden dan uiteindelijk terug naar ons paviljoen. Daar aangekomen hebben we dan nog eens alles uit de doeken gedaan. We gaven een antwoord op al hun vragen! Hun mondje viel nog verder open! De twee mensen die ook rondliepen in de bossen waren juf Kim en juf Vanessa. Helemaal vanuit het verre Tisselt waren zij naar het bos gekomen om ons te laten schrikken. En of dat gelukt was.....??????

Als we dan vertelden dat het thuisfront al op de hoogte was van onze avondplannen via de blog.....was de verbazing nog groter! We kunnen dus stellen dat het avondspel geslaagd was! Waarschijnlijk zullen ze jullie wel straffe verhalen vertellen bij thuiskomst! Wees er maar zeker van....hoe straffer de verhalen....hoe groter de schrik is geweest!!! Wij hebben nadien nog lang nagenoten! We doen het nu eigenlijk nog steeds! Rond 22.00u lagen de kinderen in bed.....en het was meteen stil!!! Zalig!

Het voelde niet zo koud aan deze morgen toen we even gingen checken welk weer het was. Het ontbijt stond op ons te wachten! Opnieuw een lange tafel vol met allerlei lekkernijen! Het was weer heerlijk smullen! Wanneer ons buikje gevuld was, moesten de kamers opnieuw een beetje opgeruimd worden. De inspectie zou nadien volgen! Overal waren de bedjes keurig opgemaakt! Niets op de grond....hm hm hm......kortom de inspectie was tevreden......weerom hm hm hm...

Rond 09.30u trokken we terug de natuur in. Er werden snel twee groepen gemaakt! Een groep ging voor de fotozoektocht en de andere groep ging - gewapend met kaart en kompas - de bossen in! Een heuse tocht door bos en hei moesten de verschillende groepjes verwerken! Bij de fotozoektocht moesten foto's onderweg herkend en in de juiste volgorde gelegd worden! De groepen met kaart en kompas moesten zich trachten te oriënteren tijdens de oriëntatieloop! Van het ene punt naar het andere punt......dwars door de bossen heen.....over bomen en grachten......en los door het struikgewas! Geweldig! 

In het restaurant was het deze middag opnieuw niet al te druk. Onze jongens en meisjes genoten van de lekkere soep samen met een horde studenten uit het secundair onderwijs. De samenwerking tussen beide groepen verliep heel vlot. Dat is al ooit anders geweest. Deze groep studenten kon ook zijn manieren houden. ;-) Och ja.......wat kregen we te eten? Groentensoep - couscous - currysaus - wokgroenten en tofu.....kortom een veggiemaaltijd. Als toetje kregen we een frisco!

Zo meteen werken onze leerlingen opnieuw hun opdrachtenparcours af. Ze zullen dus opnieuw zelf kunnen bepalen of ze gaan voor opdrachten binnen of opdrachten buiten. Sommige leerlingen beginnen nu wel een beetje moe te worden. De week bosklassen begint stilaan zijn tol te eisen. Hier en daar valt er al eens een geeuw te bespeuren! Hier en daar wordt er al eens deftig in de ogen gewreven!

Wedden dat we hier vanavond niets meer van merken!? Vanavond houden we immers een 'bonte' avond. En dat die 'bont' zal zijn.....daar mogen jullie zeker van zijn!!! Dat wordt geen enkel probleem! Op dit moment zijn ze misschien al een beetje aan het oefenen of zitten ze onder de douche! Ze moeten toch proper zijn, niet waar!? Hopelijk zorgen de hotdogs met mayonaise, ketchup of hete mosterd niet voor problemen bij het avondeten? Zo'n vlekken krijg je toch moeilijk uit de kleren, niet? Straks zingen we eerst nog enkele liedjes van ons spel "één tegen allen"! Waarschijnlijk is dat om een beetje in de sfeer te komen. Dan zullen ze hun act brengen! Dat wordt waarschijnlijk weergaloos! Uiteindelijk sluiten we af met een heuse knalfuif!!! De inkom is gratis en de drank ook........fruitsap!!! Hopelijk komen de eekhoorns en konijnen niet reclameren voor nachtlawaai!? We zijn er zeker van dat dit een mooie afsluiter wordt van de bosklassen!

Dit weekend krijgen jullie nog een laatste verslag voorgeschoteld. Kom dus zeker nog een kijkje nemen!

Groetjes,

Het team!

18:55 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Veel succes met jullie dansjes/acts en geniet van jullie knalfuif! Tot morgen allemaal! Ben heel benieuwd naar de verhalen...

Gepost door: Inge, mama van Luka | 26-10-17

Fantastisch die bosklassen :-)dankjewel voor de uitgebreide verslagen en kiekjes. Knallen maar op de bonte avond en geniet er nog volop van. Tot morgen..

Gepost door: Heidi (mama Noah) | 26-10-17

Geweldig om dit te lezen. Bedankt aan jullie allen om dit te doen voor onze kinderen. Ze zullen dit nooit vergeten. X

Gepost door: Veronique, Mama van Elien | 26-10-17

Super om deze verhalen te lezen. Veel plezier vanavond en die slaap zullen ze tijdens de vakantie wel inhalen ;o)

Gepost door: Ellen, mama van keano | 26-10-17

Geniet van jullie laatste avond, maak er nog een fantastisch feestje van! Dankjewel voor de fijne verhalen, wij hebben ervan genoten net zoals onze kids daar! Have fun!

Gepost door: Sisse & Sandra | 26-10-17

Wauw, superleuke week al beleefd daar, heel leuke verslagen, maak er nog een leuk feestje van en laatste dag daar, tot morgen.

Gepost door: Elke, mama v Sienna | 26-10-17

De verslagen waren geweldig en de foto's waren super. Vooral het filmpje van de fuif. Geweldig om te zien. Dankjewel om onze kinderen deze onvergetelijke week te geven! Ze zullen er later zeker nog over vertellen.

Gepost door: sylvia mama Lennert | 26-10-17

Geweldige verslagen, geweldige activiteiten, fijne foto’s!!
Bedankt om ons mee te nemen op dit avontuur, zo zijn we er ook een beetje bij en Zien we ook hoe enthousiast jullie zelf zijn!
Wij hebben er hier thuis misschien wel even veel van genoten als jullie ginder, bedankt daarvoor!!!

Gepost door: Sarah | 27-10-17

Hallo allemaal

Ik heb al met volle teugen genoten van de belevenissen. De bosklassen zal voor de kids zeker de belevenis zijn van het jaar, al weet je bij meester Jan natuurlijk nooit dat er nog iets extra tof uit een of andere kast valt.
Meester Jan,
weer een pluim op je hoed voor je verslagen.
Groetjes
Michel

Gepost door: meester Michel | 27-10-17

Bosklassen was echt super tof!!!

Gepost door: Luka | 27-10-17

Bosklassen was echt super tof!!!

Gepost door: Luka | 27-10-17

De commentaren zijn gesloten.