24-10-17

Bosklassen: verslag 1

Hier ons eerste verslagje van de bosklassen!Eigenlijk begon het een beetje in mineur. Onze vaste helper - Steven - moest onverwacht forfait geven vanwege rugproblemen. We hebben er echter de beste dokters op gezet en waarschijnlijk kan hij morgen al terug aansluiten. In Tielen kregen we te kampen met een buikprobleem. Spijtig genoeg hebben we Jill V.d.B. terug naar huis moeten laten gaan. Hopelijk kan ze deze week nog terug aanpikken bij de groep. Als beide boskabouters dit lezen, wensen we hen alvast veel beterschap!

De treinreis is heel vlot verlopen. De trein heeft ons veilig tot op het perron van Tielen gebracht! Van hieruit ging het – na onze tocht van school tot Kapelle o/d Bos – opnieuw te voet tot in het domein De Hoge Rielen! Aan het prachtige gebouw aan de ingang hielden we even halt omdat we ons moesten aanmelden! Vervolgens hebben we onze weg verder gezet door de bossen van het domein. Een beetje later arriveerden we aan ons paviljoen. Ons paviljoen is bijna het grootste paviljoen van het ganse domein! Peggy en Ronny – onze kookouders – stonden ons al op te wachten. Ook de vrachtwagen van Marc Van den Bergh en Els Verhasselt was al toegekomen! Onze bagage stond netjes bij elkaar. We moesten het gewoon maar pakken! Onze bagage moest nog even blijven staan want het was reeds middag! Tijd dus om wat te gaan eten in het restaurant van De Hoge Rielen! Opnieuw moesten we een kleine wandeling maken doorheen de bossen. De geur van het bos moest een beetje later plaats maken voor de geur van het lekkere eten! Het restaurant lag er netjes bij! Iedereen nam plaats aan tafel! Er stonden enkel soepborden! De soepkommen werden aan de tafel gebracht! Onze begeleiders schepten de soep in! Heerlijke groetensoep! Nadien moesten we onze soepborden op een stapeltje zetten. De tafelverantwoordelijke bracht dan de soepborden naar de afwaskeuken! Nadien kreeg iedereen een schotel in de hand. Hiermee moesten we aanschuiven bij de self-service! Bestek nemen, serviette nemen, bordje aannemen, van ’t zout en de peper afblijven en dan met die ganse schotel naar onze tafel. Voor sommige kinderen was dit een hele onderneming! De evenwichtsoefeningen in de turnles zijn er niets tegen! Spannend! Het eten was lekker! Selder in tomatensaus - natuuraardappelen - vogelnestje en tot slot een stukje fruit! Man man man......... Dat worden weer enkele kilootjes extra!! Na de maaltijd gooide men in de keuken reeds met selder naar onze kinderen! Neen sorry....geen selder....het waren bloemetjes!  "Wat een eters!", "Plezant om voor zulke mannen te mogen koken!", "Zoveel selder wordt er anders niet gegeten ze ne!", .....enz.

In de namiddag hebben we dan de omgeving en de natuur een beetje verkend. We werden in twee groepen verdeeld. We zijn dan op verkenning gegaan in de bossen van het domein. Het domein is veel groter dan we dachten. Je kan er perfect in verloren lopen! (Hi hi hi...) Gelukkig staat er hier rond het ganse domein een omheining! Vroeger was dit gebied immers een militair domein! Onderweg kwamen we dan ook verschillende oude loodsen tegen waar men vroeger de munitie in opborg. In het domein zelf bevinden zich ook verschillende natuurgebieden. Daar mogen we niet in! In het bos zelf is er uiteraard ook veel te zien: konijnenholen, spechtenhol, vossenhol, vliegenzwammen, heide, de vissige russula (moet je zeker eens opzoeken!) …… Eén van de groepjes heeft zelfs enkele mooie vogels gespot. Dit groepje kinderen zag tweemaal een Vlaamse gaai. Ook het verschil tussen de Zomereik en de Amerikaanse eik was duidelijk zichtbaar. 

Vanavond gaan we kaartjes schrijven. Dat is vlug…..maar ja, anders zijn wij eerder thuis dan de kaartjes! De knutselactiviteit verschuiven we naar morgen want een douche was vandaag al meer dan welkom. Bij enkele jongens was het verschil echt wel merkbaar! Sommige kinderen zouden vandaag reeds 'de duistere figuur' gezien hebben.(Ook straf ze ne!?) Van Jachstropest hebben we voorlopig echter niets meer gehoord. Och ja.....we zijn nog vergeten te vertellen hoe het weer hier eigenlijk is. Wel......wij hebben hier een hele namiddag te kampen gekregen met felle zon! Warm hoor!? Het is hier ook windstil! Zaaaaalig!!!!Zo meteen krijgen we terug een maaltijd voorgeschoteld. Het lijkt hier wel een gastronomische week in plaats van een bosklasweek!Onze kookouders Peggy en Ronny zijn reeds bezig met de broodmaaltijd. Morgen meer hierover! Na de avondactiviteit kruipen we dan ons bedje in. Onmiddellijk slapen is noodzakelijk want morgen wacht ons een dagtocht! Kom dus morgen zeker opnieuw een kijkje nemen op deze blog? Want..........wie zal als eerste de windmolen zien? Wanneer krijgen we te maken met die duistere figuur? Waar vinden we het eerste spoor dat zal leiden naar dit wezen uit het diepste der aarde? Allemaal vragen waarop zelfs 'de heer Jambers' het antwoord schuldig moet blijven!

Tot morgen!

De ploeg!

19:19 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Veel plezier en geniet van jullie weekje bosklassen.

Gepost door: Inge, mama van Luka | 24-10-17

Veel plezier en geniet van jullie weekje bosklassen.

Gepost door: Inge, mama van Luka | 24-10-17

Het eten zo lekker, goed weer. Wat moet ne mens nog meer hebben. Gelukkige kinderen zoals we zien op de foto's

Gepost door: sylvia mama Lennert | 24-10-17

De commentaren zijn gesloten.