22-09-16

Zeeklassen: verslag 4

De quiz van Karin de Visserin en Stan de Haringman was een schot in de roos! Elf ploegen vochten een nek-aan-nek race uit onder elkaar! Wie de winnaar werd van deze quiz was eigenlijk niet zo belangrijk. Uitstekend was wel dat de avond geslaagd was. Na de quiz was het verzamelen geblazen voor ons bedje! Opnieuw was het na tien minuten muisstil. Er was enkel nog wat gesnurk en geknor te horen van één of andere zeebonk of zeeanemoon! Zaaaaalig!

Het ontbijt smaakte heerlijk! Heel wat 'bokes' en 'cornflakes' vlogen de deur uit......(figuurlijk hé)!? Rond 09.30u namen we de tram richting Oostende. We hadden immers een bezoek gepland aan het domein Raversijde. Dit domein is gelegen tussen Oostende en Middelkerke. We brachten er de ganse dag door en bezochten het openluchtmuseum The Atlantic Wall, het Memoriaal Prins Karel en het Archeologisch Museum Walraversijde. Het zonnetje straalde nog heviger dan gisteren. Gelukkig brachten de loopgraven en de bunkers ons een beetje bescherming.

Na de middag waren er nog steeds geen wolken te bespeuren. Misschien hadden onze kanonkogels die wolkjes wel verjaagd? Tijdens de namiddag brachten we dan een bezoek aan 'Walraversijde'. Een oud vissersdorp waar we kennis maakten met de bewoners, hun gewoonten en hun levensomstandigheden! Rond 14.30u was het bezoek afgelopen. We namen terug de tram en reden samen met heel veel oma's en opa's, bomma's en bompa's, moemoe's en vava's richting Bredene!

Zo reizen met de tram is toch wel een hele belevenis! Ten eerste zat de tram gezellig vol en ten tweede mochten wij jaar geleden per leerling 3 zones intikken met onze kaartjes! In totaal mochten wij dus toen 52 keer een kaartje ingeven in het superfijne betaalsysteem van 'De Lijn'. Een groepsticket zoals bij de NMBS was blijkbaar moeilijker dan gedacht. Maar kom....blijkbaar leest 'De Lijn' ook onze Blog want nu bestond er plots wel een soort van groepsticket. Uiteraard werkte dit een pak gemakkelijker. We hebben de kaartjes hun werk laten doen! De machientjes op de tram stonden nadien roodgloeiend na te genieten van onze reis!

Aan ons paviljoen aangekomen, kregen we de verrassing van ons leven te horen. We mochten terug onze strandkledij aantrekken. We kregen nog eens de kans om onze prachtige Noordzee te bewonderen. Op het strand werd er een strijd geleverd tussen 5L en 6L. Wie bouwde het sterkste zandkasteel? Welk zandkasteel kon het langst de golven trotseren. Het zandkasteel van de winnaar hield het meer dan 38 minuten vol! Nadien kregen we de gelegenheid om nog even te douchen...want iedereen moet netjes zijn vanavond! Zeker weten! Hopelijk gaat zo meteen het brandalarm niet af omwille van al die deodorantgeurtjes! Aansluitend op de 'bonte avond' zal er nog even kunnen gedanst worden! De muziekinstallatie staat al klaar en de cd'tjes liggen al te wachten. Benieuwd wat het gaat worden vanavond! Als jullie morgen bepaalde koppeltjes van de trein zien stappen.....dan weten jullie hoe laat het is! Knipogen

Enne....om die reden ga ik nu stoppen.....want ik wil geen seconde missen van dat gebeuren!!!

Morgen zien jullie ons terug in het station van Kapelle-op-den-Bos! Normaal gezien zijn we daar rond 16.20u.....en ja ja ja......we zullen de zon meebrengen!

P.S.: Als alles vlot verloopt, zal de bagage reeds in de namiddag (15.00u) op school zijn....en....het laatste verslag zal zondag op deze blog verschijnen! Kom dus zeker nog eens een kijkje nemen!

23:17 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Wederom zag het er weer plezant uit en zeker de foto's van de bonte avond spreken voor zich. Onze kinderen hebben een fantastische week gehad, daar ben ik zeker van. Dankjewel meester, juffen, Steven en oma en opa van Myrthe en Emma. Tot morgen aan het station met de zon in jullie valies en op jullie gezichtjes.
Groetjes aan alle zeepiraten en waternimfen van Sylvia

Gepost door: Sylvia mama van Lennert | 22-09-16

Amai, als ik het verslag zo lees, was het weer superplezant. Bedankt ook voor de vele foto's, kreeg je het gevoel of je er toch een beetje bij was. Onze kinderen hebben een superweek achter de rug met dank aan iedereen die er bij was om er een fantastische zeeklassen van te maken. Bedankt. Hopelijk brengen jullie het zonnetje mee en een goed humeur.

Gepost door: Sabine, mama van Sam | 23-09-16

Zag er idd een SUPERweekje uit! Bedankt voor het mooie verslag en de leuke foto's! Was super om zo te volgen ... Ben al benieuwd naar de verhalen! :-) Bedankt voor de fijne week! Grtjs

Gepost door: Elke, mama van Sienna | 23-09-16

wat een week seg! plezier, ambiance en nog veel meer was er te zien. onze kinderen zullen spijt hebben dat het zo snel voorbij is gegaan. ook wij als ouders hebben kunnen genieten van deze week door de vele foto's en de verslagen. bedankt hiervoor! ik ben ervan overtuigd dat het een TOP weekje was! tot straks. groetjes

Gepost door: Els (mama Naomi) | 23-09-16

De commentaren zijn gesloten.