21-09-16

Zeeklassen: verslag 3

Zoals jullie gisteren wel konden vermoeden werd het gisterenavond opnieuw een spannende avond! De politie van Bredene had de detective Joep Van de Loep naar ons paviljoen gestuurd en probeerde samen met de kinderen het probleem op te lossen. In de leefruimte werd een brief gevonden met daarin een code om het mysterie op te lossen. Op het terrein hingen allemaal tekens en symbolen. Elk teken en symbool stond voor een bepaalde letter of cijfer. De kinderen werd gevraagd om de code te ontcijferen. Na ongeveer een uur zoeken in het donker kwamen we met de hele groep tot een oplossing! Ons materiaal lag toch wel in de buurt van het kippenhok zeker!? Iedereen was opgelucht dat dit avontuur goed was afgelopen! Hierna kropen we allemaal moe maar voldaan in ons bedje! Na nog geen tien minuten sliep iedereen als een échte zeemossel!

Na het lekkere ontbijtbuffet werden we deze morgen tot piraat gebombardeerd. Iedereen moest zijn of haar piratenkledij aantrekken voor een hele dag!  Elke groep moest nu een aantal opdrachten afwerken: een eigen schatkist maken, een eigen vlag ontwerpen en schilderen en een eigen strofe van het piratenlied schrijven. Spannend was dat! Wie uitblonk in een opdracht kreeg telkens een aantal goudstukken ter beschikking! Door al die hevigheid en piratenstreken bleek het al snel middag te zijn! Aan tafel dus! Lekkere patatjes, worteltjes, vlees en champignonsaus stonden ons op te wachten. In geen tijd was die maaltijd verorberd!

Als échte stoere piraten trokken we ook richting duinen. Daar kwamen we gevaarlijke sidderalen tegen. Wie geraakt werd door de sidderaal, bleef ter plaatse staan en kermde van de pijn. Maar wij, stoere piraten, lieten ons niet doen! Toch niet door die sidderalen? Nadien trokken we terug richting strand voor het slotspel. Elke groep maakte een zo hoog mogelijk zandkasteel. Het zandkasteel moest mooi en stevig zijn en de vlag werd bovenop het zandkasteel geplaatst! Dan kwam de bestorming....het enteren van de zandkastelen. Normaal gezien moesten de kastelen dan bekogeld worden door de andere groepjes. Wie de vlag kon omver kon werpen zou 100 punten krijgen, een toren kreeg 50 punten, enz. Het zou een ware zeeslag worden! Plots kreeg één van de hoofdpiraten een ander idee. We konden ook de kracht van de zee misschien wel eens testen? Piraten moeten immers op alles voorbereid zijn!

De vlaggenstok werd op het zandkasteel geplaatst en de zee zou beslissen welk zandkasteel het sterkst was. De strijd barstte in alle hevigheid los! Zandmuren werden opgetrokken, diepe greppels werden gegraven, de garnalen en krabben vlogen in het rond. De zilvermeeuwen zochten een andere plaats op en de honderden toeristen keken toe vanop een afstand. Gelukkig maar....want met dat naaktstrand in de buurt!? Lachen 

Onze zandkastelen waren ontzettend sterk. We moesten lang wachten tot de eerste vlaggenstok een appelflauwte kreeg. Nadien vielen de stokken één voor één het water in! Met gebrul en geschreeuw werd elke overwinning gevierd.

Nadien krijgen we bezoek van een koppel uit Oostende. Op aanraden van onze gids hebben we hen uitgenodigd in ons paviljoen. Karin de Visserin en Stan de Haringman komen op bezoek met hun visquiz! Allerlei vragen en opdrachten zullen tot een goede einde moeten worden gebracht! Dat wordt waarschijnlijk ook weer leuk!

Na de visquiz zoeken we onze kamer op en zullen we genieten van een welverdiende rust! 

Tot morgen zeker!?

De jury van de quiz, Karin de Visserin en Stan de Haringman.

 

22:09 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Wat een schitterend scenario, het is leuk om het verhaal ook in beeld te kunnen volgen!

Gepost door: Bart Martine & Margot | 21-09-16

Amaai, al een supertoffe 3daagse daar geweest precies, zo leuk, beetje jaloers :-)... Leuk verslag... Nog veel plezier verder daar!!! Dat komt dik in orde! Grtjs

Gepost door: Elke (mama van Sienna) | 21-09-16

Ook vandaag zagen we op de foto's de kinderen stralen van plezier. Ik kan me zo het enthousiasme voorstellen toen de kastelen werden verzwolgen door de zee. En vanavond dan nog de viskwis. Wie zou de beste fishstick-eter zijn? We zijn al benieuwd naar het volgende verslag en de foto's
Groetjes van Sylvia, mama van Lennert

Gepost door: Sylvia mama van Lennert | 21-09-16

Amai ik vrees dat er veel kids spijt gaan hebben dat dit avontuur erop zit. Zo veel leuke activiteiten op 1 dag ! En met dat zonnetje is het toch nog net iets meer " vakantie"
Veel plezier en groetjes van ons allemaal !!

Gepost door: Veerle werner kaat en roos | 21-09-16

Dat ziet er allemaal heel leuk uit ,we kijken al uit naar de verhalen die onze kinderen zullen vertellen als ze thuis zijn.

Gepost door: Leslie, Kathleen Jarno en Auro | 21-09-16

Wat een superleuk verslag. Het is leuk om zo op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen daar. Amuseer jullie en nog veel plezier!

Gepost door: Sabine, mama van Sam | 21-09-16

Zo te "lezen", zal ze veel te vertellen hebben als ze thuiskomt!
Nog veel plezier!

Gepost door: Els (mama Myrthe) | 22-09-16

Zalig :) De kids beleven daar "de week van hun leven" en de foto's zijn SUPER!

Gepost door: Inge, mama van Luka | 22-09-16

amai seg wat een een plezier en avontuur daar...straffe verhalen zullen we zeker horen! super om jullie allemaal te zien stralen. geniet nog van jullie laatste dagen daar en maak het maar heel "bont" op bonte-avond ;) veel plezier nog!

Gepost door: Els (mama Naomi) | 22-09-16

Amaai, zo te lezen hebben jullie al leuke dagen achter de rug ;o) en het weer is gewoon schitterend.
Veel plezier op de bonte-avond en tot morgen
Warre, Mitte, Bart en Ellen

Gepost door: Ellen Vanhamme | 22-09-16

De commentaren zijn gesloten.