20-09-16

Zeeklassen: verslag 2

Onder een min of meer prachtige sterrenhemel trokken we gisterenavond nog de duinen in! Een tocht door het donker want niemand mocht een zaklamp meenemen. Het was de bedoeling om te tonen dat onze ogen zich zouden aanpassen aan het donker! Indien we dan ook nog onze oren zouden gebruiken, konden we ons perfect oriënteren in de duinen. Een test moest uitmaken of dit werkelijk waar was!

Het moet gezegd worden.....zo'n stille groep (hm...hm...hm...) hebben we in al die jaren zeeklassen nog niet meegemaakt! Bijna muisstil trokken we richting duinen. Een tocht van ongeveer 1 km tot onze plaats van bestemming. Daar werden de kinderen één voor één de duinen ingestuurd. Onderweg zouden ze, indien ze goed liepen, iemand tegen komen van de begeleiders. Telkens zouden ze verder op weg geholpen worden om uiteindelijk de zee te bereiken. Voor sommige kinderen werd deze tocht écht een beproeving! Plots gingen de wildste verhalen hun eigen leven leiden. Het was leuk om ze zo op een afstand bezig te horen!

Meester Jan ging op het strand staan......juf Steffi op de duintop......en Steven bleef bij het vertrekpunt staan. Daar gingen ze....zo alleen in het donker! Nu ja donker? Spijtig genoeg gooide de maan wat roet in het eten! Veel te licht dus naar onze goesting! Zo snel lopen als ik kan....dachten sommigen! Anderen stapten heel traag door het mulle zand! Bijna niemand keerde op zijn of haar stappen terug! Schitterend! Iedereen slaagde erin om zonder kleerscheuren het strand te bereiken. Tot slot wandelden we langsheen de zee terug naar ons paviljoen! Aan ons paviljoen aangekomen had juf Christel de gang helemaal uitgekeerd en alle schoenen mooi op een rijtje geplaatst. Dit was echt al nodig na nog geen dag aan zee te vertoeven!

De eerste nacht verliep vlekkeloos. Na enkele duidelijke afspraken sliep iedereen na ongeveer een kwartiertje! Ja ja....een kwartiertje! Prachtig was dat! Iets voor 07.30u werden we gewekt door muziek! Zo'n drie kwartier later schoven we aan bij een lekkere ontbijttafel!

Na het ontbijt kregen we een natuurwandeling voorgeschoteld. De gids was stipt om 09.30u aanwezig en trok met ons langs het strand en de duinen. Allerlei schelpen werden besproken.....er werd naar de meeuwen gekeken.....een visser zijn vangst werd van naderbij bekeken....we mochten zelf garnalen vangen en het mag gezegd worden: onze vangst was fantastisch. We inspecteerden ook het strand. Allerlei aanspoelsels werden door de gids besproken. Zo weten we nu waarom onze zee zo zout smaakt, waarom de duinen er zijn, welke dieren in welke schelp terug te vinden zijn...enz.  

Na het middagmaal.....een lekkere smos kaas/ham/salami/tonijnsla of kip curry.... vertrokken we met onze bolderkar vol strandmateriaal richting duinen en strand.  We kregen de kans om forten te bouwen, schelpen te zoeken, onze vliegers te proberen, garnalen te vangen, wat met de freesbee te spelen en nog zo veel meer! 

Op dit moment zijn de kinderen hier op het domein aan het spelen. Een groot deel is aan het voetballen....de anderen aan het supporteren.....en nog anderen zitten wat te 'chillen'. Straks wacht hen nog een lekkere avondmaaltijd. Afgaande op de geur lijkt het dat we straks kroketten zullen eten!

Of het zal smaken, weet ik niet. We zitten immers met een klein probleempje. Er blijkt hier en daar wat materiaal verdwenen te zijn! Waarschijnlijk zit er bij onze piraten nog wat zand in de ogen want onze deuren waren allemaal vast. Raar dus!? Of er nu werkelijk materiaal verdwenen is, moet straks blijken. De politie van Bredene, meer bepaald de detective Joep Van de Loep, komt een kijkje nemen. Hopelijk kunnen onze kinderen aan de hand van een spel Knipogen hun materiaal terug vinden? Lees morgenvroeg alvast 'Het belang van Bredene' of anders komen jullie maar terug een kijkje nemen op deze blog!

Tot morgen zeker!?

De strandjutters en Joep Van de Loep!

 

22:02 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Halleluja! Wat een plezante dag was dat weer. Ik wou dat ik er bij was. En ze kunnen stil zijn hé, je ziet het ;-) Wat moet er meer zijn dan zon, zee en zand natuurlijk. :-) Iedereen zal met straffe verhalen thuis komen. Geniet er nog van want de zon blijft van de partij. Groetjes.
Sylvia mama van Lennert

Gepost door: Sylvia mama van Lennert | 21-09-16

Blijkbaar amuseren de kinderen hun kostelijk. En een detectiveverhaal is altijd wel tof. Nog veel plezier daar in Bredene.

Gepost door: Nancy Blommaert | 21-09-16

Als ik het verslag zo lees, heb ik spijt dat ik er zelf niet kan bijzijn, zo plezant en leuk moet dat daar zijn. Geniet er nog met volle teugen van en ook van het mooie weer. Groetjes.

Gepost door: Sabine, mama van Sam | 21-09-16

Woaw dat ziet er allemaal heel goed georganiseerd uit, vol toffe activiteiten en met als kers op de taart het zonnetje dat schijnt

Gepost door: Bart Martine & Margot | 21-09-16

De commentaren zijn gesloten.