19-09-16

Zeeklassen: verslag 1

Zoals jullie vanmorgen hebben kunnen zien, vertrok iedereen met heel veel zin op zeeklassen! De tocht naar Kapelle-op-den-Bos duurde dan ook helemaal niet lang! Onderweg nog enkele oud-leerlingen ontmoet die stikjaloers waren op ons. Goed bezweet kwamen we op het perron aan. De wagons waren netjes gereserveerd. We konden meteen opstappen. Onderweg, richting Brugge, werd het alsmaar drukker op de trein! Perfect op tijd arriveerden we in Brugge met dank aan de NMBS.

In Brugge hadden we maar zeven minuten om over te stappen op de trein richting Oostende! Ook deze trein kwam perfect op het afgesproken uur aan in Oostende. Heel veel volk op deze laatste trein. Dit kon ook niet anders met het prachtige weer!

Van aan 't station gingen we dan te voet richting Bredene. Een fijne tocht langsheen de duinen en het strand. We namen zelfs even een bootje in Oostende. Op die manier moesten we niet langs een druk indrustrieterrein passeren. Bij sommige zeebonken en zeemeerminnen hing de tong redelijk snel uit de mond.  Toch werd er volgehouden! Onderweg aten we op het strand onze picknick op!

Na de picknick van deze middag hebben we het domein een beetje verkend. De bagage werd naar de juiste kamers gebracht en iedereen kreeg zijn bedje! De koffers werden uitgeladen en de bedden werden opgemaakt! Nadien trokken we meteen naar het strand. We profiteerden alvast van het goede weer. Er werden zandkastelen gemaakt, het water van de zee werd tegengehouden....althans dat was de bedoeling, er werd vis gevangen...toch zeker onze Keano...en enkele nieuwsgierigen hebben wat staan gluren over de golfbreker richting.......????.....juist ja!

Tegen 17.45u waren we terug in ons paviljoen! Iedereen kreeg de kans om zich te douchen en het bedje nog een beetje verder op te maken. Elke kamer heeft hier een douche. 't Lijkt hier dus precies een hotel! Om 18.30u werd het eten geserveerd! Verschillende borden macaroni gingen de keuken uit. Lekker hoor! Deze maaltijd was zeker nodig want er staat hen vanavond nog iets spannends te wachten!

Eerst krijgen ze nog even de tijd om kaartjes te schrijven.... ja inderdaad...zo vlug al....anders zijn wij sneller thuis dan de kaartjes! Na het kaartjes schrijven....wanneer het donker is......staat hen nog een duinenwandeling te wachten. Op hun eentje zullen ze een afstand in de duinen moeten afleggen...zonder zaklamp.....dat wordt wat! Morgen krijgen jullie hier uiteraard verslag van!

Deze tocht door het donker.....is al een voorproefje voor overmorgen. Welke zeepiraten kunnen tegen een stootje? Welke zeepiraten durven oog in oog te staan met de donkere zee! Welke piraten durven en kunnen de nachtelijke duinen trotseren? Beven jullie ook al? Nee toch!?

Morgen horen jullie het wel! Tot dan!

De hoofdpiraten!

23:42 Gepost door de meester | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Amai, dat ziet er daar supergoed uit! Lekker eten, toffe activiteiten, de week kan al niet meer stuk.

Gepost door: Sabine, mama van Sam | 20-09-16

Amai dat was al een hele boterham voor de eerste dag. Maar het weer zat mee dus profiteren. Ik hoop dat er niemand deze nacht bang is geweest door het avontuur in het donker. En de les biologie hebben ze ook al gekregen ;-)
Nog veel plezier daar. Voor het thuisfront is het fijn om de leuke foto's te zien en dit gedetailleerd verslag te lezen. Doei.
Sylvia van de Lennert

Gepost door: Sylvia mama van Lennert | 20-09-16

Amai super! Tof om jullie bezigheden te kunnen volgen :) Amuseer jullie!!!

Gepost door: Inge, mama van Luka | 20-09-16

Ziet er echt heel tof uit....we kunnen alleen maar spijt hebben dat we niet mee mogen gaan. Heel leuk om er vanuit het thuisfront toch een beetje bij te zijn door de foto's en het verslag ! Amuseer jullie daar heel goed en geniet van het stralende zonnetje !!
Veerle , mama van Emma

Gepost door: veerle | 20-09-16

Super! Ik ben blij dat jullie je daar zo goed amuseren! Al van de eerste dag op het strand en nog een avondwandeling erbij. Hopelijk zijn jullie niet te moe!
Ik wens jullie nog veel plezier daar aan zee.
Grtn,
Petra Mama Kaat Croes

Gepost door: Petra | 20-09-16

Dat ziet er daar heel leuk uit, en stralend weer !!!
Geniet er maar van ...
De zeelucht zal iedereen deugd doen.

Gepost door: Els, mama Myrthe | 20-09-16

Tof zeg,...genieten jullie maar van jullie zonnige week.

Gepost door: Hilde | 20-09-16

wow super tof daar! leuk om te lezen wat jullie daar allemaal uitspoken...de weergoden zijn jullie alvast goed gezind. veel plezier aan zee en tot vrijdag!

Gepost door: Els (mama Naomi) | 20-09-16

ziet er super uit, stralend weer (hopelijk blijft het zo)leuk jullie zo te kunnen volgen , geniet nog van de volgende dagen ze zullen snel voorbij zijn!

Gepost door: curd & sarah (papa & mama Dylan) | 20-09-16

Tof hé, wat een mooi verslag voor het thuisfront en de foto's we genieten ervan.
Amuseer jullie en geniet nog van de laatste zon en tot vrijdag.
groetjes

Gepost door: Oma van Dylan | 20-09-16

De commentaren zijn gesloten.